Verslag presentatie IB-scan 2012

De digitale competentiescan voor ib’ers is nu online beschikbaar

De digitale scan is gebaseerd op de beroepsstandaard die door de Landelijke Beroepsgroep voor intern begeleiders (LBib) ontwikkeld is en een is een handige tool voor bijvoorbeeld je functionering- en/of POPgesprek.

Aan de hand van een reeks vragen breng je duidelijk in beeld welke competenties je beheerst en welke vaardigheden je nog verder kunt ontwikkelen.

Het is mogelijk om na een bepaalde periode de scan nogmaals te maken om je vorderingen te meten. Voor leden is de scan gratis in te vullen met hun e-mail adres en wachtwoord via de website www.lbib.nl. Voor samenwerkingsverbanden is dit een goede tool om verder inzicht te krijgen in de ondersteuningsbehoefte/scholingsbehoefte van alle ib’ers. Op die manier kunnen er gefundeerde beleidsmatige keuzes worden gemaakt. De scan bied een geanonimiseerde overall rapportage die bovendien na verloop van tijd kan worden herhaald om de voortgang te meten.
Ook de competentiescan gebruiken en nog geen lid? Neem dan contact op met ons kantoor voor meer informatie. Niet leden betalen slechts €30,-- en kunnen de scan dan 3x invullen over een periode van 3 jaar.

Op 20 juni is vol trots de digitale competentiescan voor de ib’er gepresenteerd bij SLApo/SGA  in Almere. Dit samenwerkingsverband heeft meegewerkt aan de pilot en Directeur Ruud Pet kreeg uit handen van Marja Cornelissen, werkgroep professionalisering LBib van de LBBO, een overall rapportage aangeboden. Tijdens de bijeenkomst waar de heer Albert Ligtenberg, voorzitter LBBO, Ruud Pet, Rene Peeters, wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport in Almere, Ingrid Verheggen, college van bestuur Almeerse Scholen Groep en Paul Stubbé, interim directeur Almeerse Scholen Groep een kleine toespraak hielden, vertelde ook 2 ib’er Roos en Kitty wat over hun functie en hoe deze scan hierbij kan helpen.
 
Marja gaf een duidelijke presentatie van de scan en na afloop kon iedereen napraten onder het genot van een hapje en drankje. Een uitgebreid verslag van deze presentatie vind je op onze website onder het kopje ib-scan.